top of page

VESELĪGĀ VISTAS ZUPA

Šī veselīgā vistas zupa neaizņems pārāk daudz Tava laika. Tā ir tik vienkārši pagatavojama, ka to gatavojot, paralēli runāju pa telefonu par kādu mūsu online studijas programmu. Es nesaku, ka tas ir labi tā darīt, tomēr reizēm sievietei dienā jāpaspēj tik daudz lietu, ka nav citu variantu, kā pāris lietas darīt vienlaikus...





KAS NEPIECIEŠAMS?



- 2-3 selerijas kāti


- 1 sīpols


- 2 ķiploka daiviņas


- 1-2 paprikas


- 3-4 burkāni


- 2 saujas Briseles kāposti sagriezti 4 daļās


- kartupeļi - attiecīgi, cik daudz zupu vēlies gatavot, 4-6 lielāki, 8-10 mazāki


Ar dārzeņiem var eksperimentēt un nelietot tos, kas negaršo. Izmanto tādus dārzeņus, kas Tev labāk patīk. Selerijas kātu vietā, piemēram, vari lietot puravus. Briseles kāpostus vari nelikt, bet pielikt zaļās pupiņas.


- pētersīļi, dilles


- 1 L buljons VAI ūdens


- garšvielas! Es izmantoju pa šķipsnai timiānu, koriandru, ķimenes, 'cumin' + sāls, pipari


- 2-3 vistas filejas vai vistas kājas (var izmantot arī spārniņus vai kombinēt dažādus vistas gabalus)


- citrons, ko nedaudz uzpiest jau gatavai zupai



KAS JĀDARA?


Sagriez visas sastāvdaļas nelielos gabalos. Uzkarsē lielu katlu un iepilini nedaudz cepamās olīveļļas. Tad apcep sīpolus un ķiplokus. Liec klāt burkānus, papriku, Briseles kāpostus un visu nedaudz apbrūnini un pasautē dažas minūtes, lai virtuve jau sāk smaržot. Kartupeļus pievieno pēdējos. Pievieno garšvielas. Pievieno pētersīļus (vismaz daļu tagad un daļu vari izmantot svaigus beigās) un visu vēl apmaisi apmēram 30 sekundes.


Kad dārzeņi nedaudz pasautējušies, 5-8 minūtes, tad lej klāt ūdeni vai buljonu (vari izmantot ūdeni un buljonu kubiciņos). Kad ūdens sāk vārīties, liec katlā veselas vistas filejas vai vistas kājas un uzliec vāku un gatavo visu apmēram 15 minūtes.


Pēc 15 minūtēm, izņem vistu ārā un noliec to atpūsties 5 minūtes.



Pēc tam, kad vista nedaudz pastāvējusi, pārbaudi, vai to var viegli sairdināt ar rokām garenos gabalos. Ja tā ir irdena, tad vista ir gatava. Ja to grūti atdalīt, tad vistu jāpavāra vēl nedaudz ilgāk - kādas 5-10 minūtes.


Pa šo laiku liesmu vari griezt nost, jo visi dārzeņi jau būs gana mīksti.

Kad vista sairdināta, liec to atpakaļ katlā.


Pievieno zaļumus un izspied nedaudz citrona sulas. Tāpat vari vēl piebērt sāli vai piparus, ja šķiet nepieciešams.



Zupu vari turēt ledusskapī dažas dienas, bet atceries, ka vistas fileja var palikt diezgan sausa. Citi vistas gabali būs pateicīgāki šādai zupai, tomēr ar fileju to pagatavot šķiet pavisam vienkārši!


LAI TEV UN TAVĒJIEM LABI GARŠO!




0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page