top of page

VIEGLĀ LAŠA ZUPA

Saņēmos uzvārīt milzīgu katlu ar laša zupu, jo gribēju, lai man daži vakari ir brīvāki, un pati biju pārsteigta, cik tas bija viegli! Lai iet recepte arī šeit! Izmanto vienkāršas sastāvdaļas un droši aizvieto ar ko citu, kas Tev nav pieejams. Šī zupa ir klasisks Vidusjūras uztura ēdiens un iedvesmu tai smēlos interneta dzīlēs!


KAS NEPIECIEŠAMS?


- 2-3 selerijas kāti

- 1 sīpols

- 1-2 ķiploka daiviņas

- 1-2 paprikas

- 2-3 burkāni

- kartupeļi - attiecīgi, cik daudz zupu vēlies gatavot, 4-6 lielāki, 8-10 mazāki

- pētersīļi, dilles

- 1 L buljons (es izmantoju saldētu zivju, bet droši vari izmantot arī vistas buljonu vai buljonu kubiņos)

- garšvielas! Es izmantoju pa šķipsnai koriandru, ķimenes, 'cumin' + sāls, pipari

- LAŠA FILEJAS (svars pēc tavas izvēles, cik daudz laša zupā vēlies likt)

- CITRONS (BEZ ŠĪ NEKĀDI, jo citrona sula beigās ir tā, kas visas garšas lieliski sakombinē kopā!)


KAS JĀDARA?


Sagriez visas sastāvdaļas nelielos gabalos. Uzkarsē lielu katlu un iepilini nedaudz cepamās olīveļļas. Tad apcep sīpolus un ķiplokus. Liec klāt burkānus, papriku un visu nedaudz apbrūnini un pasautē dažas minūtes, lai virtuve jau sāk smaržot. Pievieno pētersīļus (vismaz daļu tagad un daļu vari izmantot svaigus beigās) un visu vēl apmaisi apmēram 30 sekundes.


Kamēr sautējas dārzeņi, nogriez laša filejas nost no ādas un sagriez gabaliņos un apber ar sāli.


Kad visu nedaudz esi apcepusi, lej klāt buljonu vismaz 1 L un pievieno kartupeļus. Pieber visas garšvielas, kuras plāno izmantot. Lai zupa pavārās kādas 5-10 minūtes uz vidēji lēnas uguns, kamēr kartupeļi paliek nedaudz mīksti.


Pēc tam pievieno sagrieztos laša gabaliņus, samazini uguni un visu vēl pavāri 4-5 minūtes vai kamēr redzi, ka lasis paliek gaiši rozīgs un ir gatavs! Lasis ir gatavs, kad to viegli sadalīt par ar karoti. Tad noņem no uguns un iemaisi citrona sulu - es liku apmēram 1/2 citrona sulas.


Pievieno vēl zaļumus un vari pasniegt!


Zupu var uzglabāt ledusskapī vairākas dienas! Ceru, ka Tev šī recepte noderēs! Ja izlem pagatavot, lūdzu, padalies ar mani un/vai sociālos tīklos ietagojot mani @elinavanaga_wellness


PALDIES TEV!



0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page