top of page

VIEGLAIS TIRAMISU

Tu jau zini, man nepatīk sarežģītas receptes. Tas pats attiecas uz šo TIRAMISU, kuru iemācījos, kad bērni bija mazi. Vasarā improvizēju ar svaigām ogām, aukstajos gada laikos ar kakao un šokolādi! Pirmajā reizē varbūt neliksies super viegli, bet, kad piešaujas, tad ir tiešām easy:)




KAS NEPIECIEŠAMS?

5 olas 

Pūdercukurs 

500 g Mascarpone krēmsiers 

2 iepakojumi Lady Fingers cepumi 

Melnā šokolāde 

Kakao 

Melnā kafija - pagatavota, apmēram 200ml krūze un atdzesēta istabas temperatūrā


Sagatavēm labāk būt istabas temperatūrā


KAS JĀDARA?

Atdali olu dzeltenumu no baltuma. Dzeltenumu lej mixerī kopā ar pūdercukuru un puto, ļaujot mikserim darboties apmēram 1-3 minūtes. Es iesaku ar pūdercukuru paeksperimentēt, sākumā pieliekot mazāk. Ja šķiet, ka nav pietiekami salds pieliec vēl nedaudz. Es parasti paļaujos uz garšu un veselo saprātu, jo man nepatīk, ja ir pārāk salds. 


Pievieno Mascarpone krēmu. Maisi visu masu tālāk, kamēr tā ir viendabīga. Vari maisīt ar koka karoti vai nomainot miksera uzgali. Olu putojamais uzgalis te nederēs, vajadzētu tādu, kas maisa mīklas. 


Olu baltumu lej atsevišķā traukā un ar mikseri sakul baltumus līdz tie ir putaini un turas kopā, nelīst ārā no bļodas! 


Pēc tam iecilā olu baltumus Mascarpone krēma un olu dzeltenuma maisījumā un visu samaisi līdz ir viendabīga masa. Šis jau ir kas ļoti garšīgs, bet turies, jo kopējais rezultāts būs vēl labāks:) 


Ņem Lady Fingers cepumus un kafiju un palielu trauku, kur plāno izkārtot saldo ēdienu. Lady Fingers cepumus parasti nopērku vairākus iepakojumus - ja lielais iepakojums, tad kādus 2. Labāk, lai paliek nedaudz pāri, nekā, ka pietrūkst. Precīzu skaitu grūti pateikt, jo tas atkarīgs no trauka, kurā tos kārtosi.


Ņem vienu cepumu, iemērc uz mirkli to kafijā un uzreiz izņem ārā, liec traukā. Turpini ar nākamo cepumu un tā, kamēr esi noklājusi visu trauka pamatni. Ar lielu karoti liec krēma masu vienā kārtā uz cepumiem. Uzber nedaudz kakao (caur sietiņu, lai forši un smalki) un uzrīvē melno šokolādi. Atkārto nākamo cepumu kārtu tieši tāpat kā pirmo, šajā reizē jau liekot virsū krēma masai. Pēc cepumu kārtas atkal liec krēmu, kakao un šokolādi. 


Ja Tev ir pietiekami daudz cepumu, kafijas un krēma, kā arī trauka izmērs to ļauj, droši vari uztaisīt arī trešo kārtu. Šeit viss ir par eksperimentēšanu un pieredzi:) Es parasti taisu trīs kārtas. 


Kad pabeidz, pārklāj ar folliju, vai pārtikas plēvi un liec uz nakti ledusskapī. Pasniedz kā saldo ēdienu un izbaudi! Priecāšos, ja ieziņosi, kā veicās ar šo un kā mājiniekiem garšoja!

Recent Posts

See All
bottom of page